"Silico..." /> Använda smart tech för att göra något riktigt dumt - framtidsbilen.nu

"Bilindustrin kommer att förändras mer de närmaste fem åren än den gjort under de senaste 50 åren."

Dan Ammann, vd, General Motors.

AI

Published on juli 14th, 2017 | by Sakari Pitkänen

0

Använda smart tech för att göra något riktigt dumt

I fjärde säsongen av tv-serien ”Silicon Valley” driver de med hypen kring AI och bildigenkänning. Appen ”Hot dog or Not hot dog” presenteras. Den kan skilja en varmkorv från allt som inte är en varmkorv. En perfekt drift med IT-ekonomien.

Men appen finns faktiskt i verkligheten både på Appstore och Google Play. En av seriens tekniska konsulter Tim Anglade utecklade applikationen. Den första ironiska appen? Nej, Anglade verkar i alla fall inte tänkt så.

Även om det inte var på heltid så tog det honom nio månader att skapa den med deep learning-teknik.
Anglade är gäst i Nvidias senaste AI-podcast och vad som skulle kunna bli ett snack om hur tokiga de är i tech-meccca i Kalifornien blir ett intressant samtal om möjligheter och begränsningar i bildigenkännning och AI.


Anglade beskriver projektet i detalj här.” . Han berättar bland annat hur de tränade sitt neurala nätverk med 3000 bilder på varmkorvar, och 147 000 bilder på …Not hotdogs.

“The concept of the app really is to use something that’s really, really smart to do something that’s really, really dumb,”

I podcasten sammanfattar han det med orden med att skapa något som är riktigt, riktigt smart för att göra något som är riktigt, riktigt dumt

Men han konstaterar också att appen, trots ganska state-of-the-art teknologi och en begränsat uppgift, ibland misstar sig. En morot kan till exempel vara en hotdog. Dessutom: vad är egentligen en hotdog? Svaret skiljer sig beroende på om du är japan, fransman eller amerikan.

Anglades app arbetar enbart med två parametrar. Hotdog or Not hotdog.
– Jag inte föreställa mig hur svårt det är att arbeta med obegränsat antal parametrar, som i självkörande bilar.
Det visar sig att den riktigt korkade appen faktiskt ställer riktigt smarta frågor.

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑