"Bilindustrin kommer att förändras mer de närmaste fem åren än den gjort under de senaste 50 åren."

Dan Ammann, vd, General Motors.

!

Published on maj 11th, 2017 | by Sakari Pitkänen

0

Christian Koenigsegg visar bilen som virtuell robot

Christian Koenigsegg var med på Nvidias GPU technology conference öppningstal. Som robot utan ben…

Nvdias grundare och vd, Jensen Huang, demonstrerade tekniken som kallas Holodeck i sitt inledningsanförande på konferensen. Holodeck beskrivs som ett fotorealistiskt, virtual reality där deltagare kan kliva in i och i realtid förnimma verklighet genom ljud, synintryck och fysiska sensationer.

I demon visades också hur fingrar omsluter ratten när en deltagare greppar ratten. Handen går alltså inte igenom bilden. Lite coolt ändå.
Koenigsegg, och vad man antog hans medarbetare, såg inte ut som sig själva utan som robotliknande avatarer utan ben…
Bilen en Koenigsegg Regera var däremot sig själv.

Lite rörande att demon inte fungerade riktigt perfekt, och man undrade ju lite om fotorealismen bara gällde bilar och inte människor.

Jensen Huang är – tillsammans med Elon Musk – förmodligen det närmaste en arvtagare till Steve Jobs världen har. Där Musk blivit poster boy för transporter och energi är Jensen Huang mannen som personifierar utvecklingen inom AI och framförallt deep learning.

Det brukar sägas att den som tjänade mest pengar på guldruschen i Kalifornien på 1800-talet var den som tillhandahöll spadarna. Nvidia säljer Grafikprocessorer GPU:s som är spadarna till AI. Grafikprocessorerna är ett av  tre skäl till att utvecklingen inom deep learning gått så fort. (De andra två är tillgång till enorma datamängder och nya algoritmer).

Det har gjort Nvidias aktieägare rika, aktien flerdubblades i värde under 2016.
Se hela presenationen här. Den är lång, men lärorik. Koenigsegg kommer in 20 minuter in i presenationen.


 Comments are closed.

Back to Top ↑